På lørdag den 23. juni inviterer Karl Povlsen til åbent hus hos Knaplund, som han og hustruen Mathilde har omdannet til destilleri og oplevelsescenter med vægt på amerikansk kultur.
Hoven: Det minder lidt om et amerikansk motel, når man drejer ind hos Knaplund, der som efterskole og specialskole har levet en omtumlet tilværelse de seneste år.
Det har Karl Povlsen og hans hustru Mathilde brugt et par år på at lave om på.
- Vi har sådan set allerede åbent. Forleden havde vi et 40 mand stort selskab på besøg, så det er ikke officiel åbning, men snarere et åbent hus for alle interesserede, forklarer Karl Povlsen, der viser rundt i det nye Knaplund: Et oplevelsescenter med fokus på destillering af gin og bourbon-whiskey samt tilbagelænet amerikansk kultur.
Der er whiskeytønder overalt, og den lange bar i festlokalet er fyldt med alle tænkelige typer af amerikansk whiskey.
- Det er flasker, jeg har samlet som souvenir. Jeg har den regel, at ingen af flaskerne må tømmes helt.

- Jeg er sku' ikke for alt, der foregår derovre, men jeg har altid været bidt af store amerikanerbiler og motorcykler.
-
Oplevelsescentret Knaplund åbner dørene for alle interesserede lørdag den 23. juni.
Knaplund ligger på den jyske hede 17 minutter syd for Herning og 15 minutter nord for Ølgod. Fra Knaplund til Kentucky er der cirka 6800 kilometer.
Bidt af USA
Karl Povlsen er bidt af USA - i hvert fald i en bid af det store land og dele af dens rige kultur.
- Jeg er sku' ikke for alt, der foregår derovre, men jeg har altid været bidt af store amerikanerbiler og motorcykler. Og så den der helt enkle stil med hensyn til mad og drikke. Det er også derfor vi laver "moonshine", som er den helt oprindelige og i øvrigt illegal i mange år måde at destillere alkohol på med det ene formål at drikke sig i hegnet.
Gin og whiskey
Det er naturligvis kun en del af produktionen på Knaplund, hvor det er planen at producere gin og bourbon.
- Jeg har for et par år siden sat en produktion af amerikansk whiskey i gang på et lille destillery i Kentucky, hvor jeg arbejdede. De fire tønder skulle gerne nå hjem til vores åbent hus, men der er problemer og ekstra udgifter efter Trumps handelskrig mod Europa, forklarer Karl Povlsen.
Der er mange, der har spurgt til, hvad der foregår hos Knaplund. Karl Povlsen er klar til at besvare alle spørgsmål og vise produktionen og faciliteterne frem på lørdag den 23. juni til åbent hus på Knaplund - områdets nye oplevelsescenter.